Waarom een interieurstylist inschakelen?

Wat is nu de meerwaarde van een interieurontwerper of stylist zul je misschien denken? Ik kan zelf prima mijn spullen uitkiezen en kopen en heb daarbij geen hulp nodig.

Misschien herken je dit maar denk eens na hoe vaak je iets hebt gekocht voor je woning en daar achteraf spijt van hebt, of dat je eigenlijk iets heel snel koopt omdat het nú trendy is of in de aanbieding. Vaak ben je op deze items heel snel uitgekeken maar staan ze nog heel lang in je huis omdat je eigenijk niet goed weet wat je anders zou willen. Zo ontstaat er een interieur van allerlei losse elementen die eigenlijk niet bij elkaar passen en die ten diepste ook niet heel veel met je doen.

Ook een kleur kiezen wordt door veel mensen als heel lastig ervaren waardoor er standaard 'RAL 9010' wordt gekozen, die er jááááren later nog steeds op zit.

Hoe gaaf is het als je een sfeer neer kunt zetten waar je jezelf helemaal in herkent en thuis voelt en waarin heel bewust en doelgericht meubels/accessoires staan die helemaal bij jou passen en waar je niet zomaar op uitgekeken raakt!

Een interieurstylist is ervoor opgeleid om niet alleen naar de losse elementen te kijken maar te kijken naar het geheel van de ruimte. Elke ruimte heeft een functie en soms is het niet (meer) duidelijk welke functie de ruimte eigenlijk heeft of lopen zaken door elkaar.

Een interieurstylist neemt dit mee in het plan en bekijkt en bespreekt wat de wensen van de bewoners zijn om zo weer duidelijk te krijgen wat een ideale ruimteverdeling is.

Daarnaast worden hele belangrijke aspecten als ligging van de ruimte, bestaande meubels, omgeving en bouw van de woning meegenomen om een totaalplan te maken.

Aan het eind van dit proces heb je dus een heel concreet plan voor je liggen, met daarin de meest ideale indeling, kleuren, meubels etc. Je hebt nu een complete 'boodschappenlijst' om te gaan shoppen!

Reken eens uit hoeveel tijd/frustratie/keuzestress en miskopen dit scheelt!